Ajankohtaista

HUOM! Olen tällä hetkellä sairauslomalla.

KAIKILLE AVOIMET WORKSHOPIT, LUENNOT JA KURSSIT

Katso uusimmat tapahtumat myös Facebookista: www.facebook.com/AitoArt


KIRJALLISUUTTA:

Ofelian suru -tietokirja on tutkimusmatka Shakeapearen Ofelian tarinaan ja John Everett Millais'n vuonna 1852 maalaamaan Ophelia-maalaukseen, mutta se kertoo myös omakohtaisen tarinan surusta.

"Siskoni kuoleman jälkeen Ophelia-maalaus ja siitä kirjoittaminen pelastivat minut, taide auttoi surussa ja kiskoi minut elämään takaisin", Krista Launonen kertoo. Tarinaan nivoutuu myös maalauksen malli, huikean taiteilijauran Viktorian ajan Englannissa tehnyt Lizzie Siddal. Lizzien ja Ofelian tarinassa on paljon yhtymäkohtia: molemmat muun muassa kuolemat epäselvissä olosuhteissa.

Ofelian suru selvittää, mitä naisille tapahtui ja miksi. Kirja kuvaa 1850-luvun arkea, suremisen muutoksia, naisen asemaa, kuoleman jälkeistä elämää ja nykyistä somesurua.

Kirjaa voi tilata muun muassa: avain.net tai prisma.fi.

Lue kirjan taustoista Kristan Mielitila -blogista

Pieni matkaopas Lontoo: Ofelian surun jalanjäljissä.

Ofelian suru: Kuvia kirjan tarinoista osa 1 ja osa 2


Muut kirjat

LAVA - kauhu ja himo. Esiintymisopas, jossa pureudutaan siihen, miten hyvä esitys tehdään ja miten lavakauhu muutetaan lavahimoksi. Kirjassa haastatellaan muun muassa Vappu Pimiää, Jani Toivolaa ja Ville Haapasaloa. Kustantaja Avain Kustannus, 2017.

Illallistarinoita-niminen ruoka-, taide- ja matkakirja. Kirjassa maailman parhaat ruoka-ohjeet, tarinoita ja Kristan maalauksia matkoilta. Mukana on 10 maata ja jokaisesta maasta oma menu. Kirja on tehty yhdessä ruokatoimittaja Tiina Rantasen kanssa. Kustantaja Cozy Publishing, 2017.

LOPPUUNMYYTY! Paljastavat värit, hoitavat kuvat - Opas kuvien maailmaan -tietokirja pureutuu kuvien, värien ja symbolien maailmaan, ja kertoo, miten kuvat ja värit voivat lisätä hyvinvointia. Mukana on runsaasti harjoituksia. Kustantaja Gummerus, 2016. Lue lisää: www.gummerus.fi/fi/kirja

Kirja ilmestyi viroksi keväällä 2018.

Luovuus lähtee käsistä -tietokirja on kauniisti kuvitettu käytännön opas luovuuteen. Se antaa käytännön ohjeita, miten jokainen voi lisätä luovuutta ja parantaa innovointi- ja ideointikykyään. Kustantaja Gummerus, 2014. Lisätietoja: www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512097067/luovuus-lahtee-kasista/

"Kiitos! Kirjasi sattui eilen kirjastossa käteeni ja luin sen kerralla kannesta kanteen. Tykkäsin ja sain paljon uutta ajateltavaa sekä tukea omille ajatuksilleni", Anni Mielitilan Facebook-sivuilla.

Kirjoja saat suoraan minulta, luennoiltani, kirjakaupoista ja nettikaupoista.


Lisää luovuutta, löydä elämälle uusi suunta, nauti ja saa voimaa väreistä! Tilaa luovuusluento tai -valmennus, väreihin tutustumiskurssi, hauska luovuusilta tai rentoa taideopetusta yrityksellesi, kaveriporukallesi tai itsellesi. Tilaisuus voidaan järjestää Mielitilassa enintään 6 henkilölle. Pyydä tarjous: krista@mielitila.fi

 

TILAA HAUSKA JA ERILAINEN ILLANVIETTO-OHJELMA:

ILLALLISTARINOITA -RUOKA- JA TAIDETAPAHTUMAT

Ainutlaatuinen tapa yhdistää viini, ruoka, taide ja luovuus

Hauska, rento ja uudenlainen tapa esitellä ja tutustua viineihin, ruokaan ja maalaustaiteeseen. Tapahtumassa nautitaan hyvää ruokaa ja viiniä, avataan aisteja, maalataan rennosti, kuullaan uutta tietoa luovuudesta, viineistä/ruuasta ja vietetään aikaa yhdessä. Koet viinin kaikilla aisteilla, pääset itse kokemaan luomaan ja lisäät luovaa ajattelua.

Maalaa viinisi on 1-3 tuntia kestävä luova viini- ja taidehetki. Sisältää johdatuksen viineihin ja maalaamiseen, maistelua ja maalausta.

Ruoka ja taide on 3-8 tuntia kestävä kokkaus- ja maalauskurssi. Sisältää johdatuksen aiheeseen, kokkausta, maalausta ja herkuttelua.

Vetäjät: Luovuusvalmentaja, kuvataiteilija, taideterapeutti Krista Launonen, Ruoka- ja viinitoimittaja, kotitalousopettaja Tiina Rantanen

Tarjoamme: huippuosaamista ruuan, viinin ja luovuuden alalta, luovan ja rennon hetken, iloa kaikille aisteille, uutta tietoa

Kenelle: Ruoka- ja viinialan ammattilaisille koulutus- ja esittelytilaisuutena, kaveriporukalle illanvietto-ohjelmana, tyky-päivän piristyksenä tai rentoutumishetkenä

Kesto: 1-8 tuntia

Lisätietoja: krista@mielitila.fi

 

  • Logo
    Logo
  • Yläkuva
    Yläkuva