Ajankohtaista

 

KAIKILLE AVOIMET WORKSHOPIT, LUENNOT JA KURSSIT

Katso uusimmat tapahtumat myös Facebookista: www.facebook.com/AitoArt

Ofelian suru -tietokirja on tutkimusmatka Shakeapearen Ofelian tarinaan ja John Everett Millais'n vuonna 1852 maalaamaan Ophelia-maalaukseen, mutta se kertoo myös omakohtaisen tarinan surusta. "Siskoni kuoleman jälkeen Ophelia-maalaus ja siitä kirjoittaminen pelastivat minut, taide auttoi surussa ja kiskoi minut elämään takaisin", Krista Launonen kertoo.

Tarinaan nivoutuu myös maalauksen malli, huikean taiteilijauran Viktorian ajan Englannissa tehnyt Lizzie Siddal. Lizzien ja Ofelian tarinassa on paljon yhtymäkohtia: molemmat muun muassa kuolemat epäselvissä olosuhteissa. Ofelian suru selvittää, mitä naisille tapahtui ja miksi. Kirja kuvaa 1850-luvun arkea, suremisen muutoksia, naisen asemaa, kuoleman jälkeistä elämää ja nykyistä somesurua.

Kirja ilmestyy 4.10. Kirjaa voi tilata ennakkoon muun muassa: avain.net tai prisma.fi ja suoraa minulta luennoiltani 4.10. jälkeen.

13.11. klo 18-19 Ofelian suru - kuinka taide hoitaa -luento Lapinlahden Lähteellä, Helsingissä. Kuulet muun muassa, miten surun voi kohdata taiteen kautta ja tietenkin Ofelian suru -kirjan taustoista. Luento on ilmainen.

 

KIRJAMESSUT

Tule kuuntelemaan Ofelian suru -kirjasta kirjamessuille Turkuun ja Helsinkiin! Krista haastateltavana Turussa pe 5.10. klo 13.45. ja Helsingissä to 25.10. klo 14. Hakaniemi-lavalla.

 

MAALAUSOPETUSTA MIELITILA-STUDIOLLA

Sunnuntaimaalarit sopii maalauksesta kiinnostuneille, perustaidot osaaville tai aiemmin Aito art -maalausopetukseen osallistuneille. Maalauspäivä tarjoaa keinon päästä syvemmälle omaan kuvalliseen ilmaisuun. Päivän aikana saat yksilöopetusta ja sinulla on aikaa sekä kysyä että maalata. Voit ottaa oman keskeneräisen (tilan vuoksi pienen tai keskikokoisen) maalauksen ja maalausvälineesi mukaasi, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Voit työskennellä akryylimaalilla kankaalle tai akvarelleilla paperille. Tervetuloa nauttimaan maalaamisesta!

Päivän kulku

 • Tervetuloa! Ohjelman esittely
 • Rentoutushetki. Päästetään irti turhasta
 • Yhteinen maalaustehtävä
 • Aikaa maalata. Yksilöopetusta
 • Töiden katselmus

Mukaan mahtuu 5 ensin ilmoittautunutta.

Su 11.11.18 klo 11-15, Mielitila-studio, Siilitie 2, Siilitien metroaseman vieressä.

50 e/hlö, sis. tarvittavat materiaalit, kahvia/teetä ja pientä syötävää. (Jos maksajana on yritys, lisätään alv 24% hintaan.) Studiolla on jääkaappi omia eväitä varten.

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset: krista@mielitila.fi

Tervetuloa!


MAALAUSKURSSI PÄRNUSSA HEINÄKUUSSA 2019

Lähde maalaamaan Viron Pärnuun 7.-14.7.2019. Kurssi sopii aloittelijoille ja pitkään harrastaneille. Käymme läpi akryylimaalauksen perusteita, kuulet hyviä vinkkejä ja kehität omaa tyyliäsi. Kokeilemme maisema-, asetelma ja henkilömaalausta sekä intuitiivista kuvan tekemistä. Saat myös runsaasti henkilökohtaista ohjausta ja apua. Työskentelemme Nykytaiteen museon tiloissa. Kurssiin kuuluu myös risteily Pärnun joella.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: kurssille.com/courses/akryylimaalauskurssi


KIRJALLISUUTTA:

TULOSSA 4.10.2018 Ofelia suru -tietokirja on omakohtainen tutkimusmatka suruun ja taiteen historiaan.

Joessa kelluu nainen, joka on hukkumaisillaan. Hän on Ofelia, nainen William Shakespearen Hamlet-näytelmästä ja John Everett Millais'n maalauksesta Ophelia. Maalaus pysäyttää Krista Launosen, koska hän suree siskonsa menetystä. Taulun malli, Lizzie Siddal, kuoli nuorena epämääräisissä olosuhteissa, aivan kuten Ofelia. Kirja on tutkimusmatka Ofelian tarinaan ja Millais'n maalauksen taustoihin. Kirja tekee surua näkyväksi ja tarjoaa surevalle välineitä toipumiseen.

LAVA - kauhu ja himo. Esiintymisopas, jossa pureudutaan siihen, miten hyvä esitys tehdään ja miten lavakauhu muutetaan lavahimoksi. Kirjassa haastatellaan muun muassa Vappu Pimiää, Jani Toivolaa ja Ville Haapasaloa. Kustantaja Avain Kustannus, 2017.

Illallistarinoita-niminen ruoka-, taide- ja matkakirja. Kirjassa maailman parhaat ruoka-ohjeet, tarinoita ja Kristan maalauksia matkoilta. Mukana on 10 maata ja jokaisesta maasta oma menu. Kirja on tehty yhdessä ruokatoimittaja Tiina Rantasen kanssa. Kustantaja Cozy Publishing, 2017.

LOPPUUNMYYTY! Paljastavat värit, hoitavat kuvat - Opas kuvien maailmaan -tietokirja pureutuu kuvien, värien ja symbolien maailmaan, ja kertoo, miten kuvat ja värit voivat lisätä hyvinvointia. Mukana on runsaasti harjoituksia. Kustantaja Gummerus, 2016. Lue lisää: www.gummerus.fi/fi/kirja

Kirja ilmestyi viroksi keväällä 2018.

Luovuus lähtee käsistä -tietokirja on kauniisti kuvitettu käytännön opas luovuuteen. Se antaa käytännön ohjeita, miten jokainen voi lisätä luovuutta ja parantaa innovointi- ja ideointikykyään. Kustantaja Gummerus, 2014. Lisätietoja: www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512097067/luovuus-lahtee-kasista/

"Kiitos! Kirjasi sattui eilen kirjastossa käteeni ja luin sen kerralla kannesta kanteen. Tykkäsin ja sain paljon uutta ajateltavaa sekä tukea omille ajatuksilleni", Anni Mielitilan Facebook-sivuilla.

Kirjoja saat suoraan minulta, luennoiltani, kirjakaupoista ja nettikaupoista.


Lisää luovuutta, löydä elämälle uusi suunta, nauti ja saa voimaa väreistä! Tilaa luovuusluento tai -valmennus, väreihin tutustumiskurssi, hauska luovuusilta tai rentoa taideopetusta yrityksellesi, kaveriporukallesi tai itsellesi. Tilaisuus voidaan järjestää Mielitilassa enintään 6 henkilölle. Pyydä tarjous: krista@mielitila.fi

 

TILAA HAUSKA JA ERILAINEN ILLANVIETTO-OHJELMA:

ILLALLISTARINOITA -RUOKA- JA TAIDETAPAHTUMAT

Ainutlaatuinen tapa yhdistää viini, ruoka, taide ja luovuus

Hauska, rento ja uudenlainen tapa esitellä ja tutustua viineihin, ruokaan ja maalaustaiteeseen. Tapahtumassa nautitaan hyvää ruokaa ja viiniä, avataan aisteja, maalataan rennosti, kuullaan uutta tietoa luovuudesta, viineistä/ruuasta ja vietetään aikaa yhdessä. Koet viinin kaikilla aisteilla, pääset itse kokemaan luomaan ja lisäät luovaa ajattelua.

Maalaa viinisi on 1-3 tuntia kestävä luova viini- ja taidehetki. Sisältää johdatuksen viineihin ja maalaamiseen, maistelua ja maalausta.

Ruoka ja taide on 3-8 tuntia kestävä kokkaus- ja maalauskurssi. Sisältää johdatuksen aiheeseen, kokkausta, maalausta ja herkuttelua.

Vetäjät: Luovuusvalmentaja, kuvataiteilija, taideterapeutti Krista Launonen, Ruoka- ja viinitoimittaja, kotitalousopettaja Tiina Rantanen

Tarjoamme: huippuosaamista ruuan, viinin ja luovuuden alalta, luovan ja rennon hetken, iloa kaikille aisteille, uutta tietoa

Kenelle: Ruoka- ja viinialan ammattilaisille koulutus- ja esittelytilaisuutena, kaveriporukalle illanvietto-ohjelmana, tyky-päivän piristyksenä tai rentoutumishetkenä

Kesto: 1-8 tuntia

Lisätietoja: krista@mielitila.fi

 

 • Logo
  Logo
 • Yläkuva
  Yläkuva