Lisää hyvinvointia, taidetta ja luovuutta

Mielitilan tavoite on lisätä hyvinvointia ja luovuutta kuvakulttuurin avulla. Luennoilla, kursseilla ja valmennuksissa lähdetään liikkeelle jokaisen vahvuuksista ja kehitetään niitä. Pääpaino on kuvien ja taiteen kokemisessa, ymmärtämisessä ja tekemisessä.

Jokainen Mielitilan maalauspaja, kurssi ja luento on täysin uniikki kokonaisuus. Se on suunniteltu ja toteutettu juuri sinulle tai ryhmällesi sopivaksi. 

Tutustu myös Facebook-sivuihin: Mielitila Liity tykkääjäksi ja kuulet uusista tapahtumista ja kursseista ensimmäisenä!

 

YRITYKSILLE, YHTEISÖILLE JA YSTÄVÄPORUKOILLE

Luentoja, workshopeja, virkistyspäivä- ja tyhy-ohjelmaa

Kun haluatte tehdä jotain hauskaa, rentoa ja luovaa! Saat hyödyllisiä työkaluja luovuuteen ja hyvinvointiin, lisäät itsetuntemusta ja yhteistyökykyä sekä ymmärrystä taiteesta ja kuvista. 

 

* MAALAUSTYÖPAJA 

Kesto: 2 h (tai tarpeittenne ja aikataulujenne mukaan)

Päästetään luovuus irti hauskassa ja rennossa maalausworkshopissa. Maalataan akryyliväreillä yhdessä tai yksin taulut yrityksen tai kodin seinille. Jokainen maalauspaja on ainutaatuinen ja jokainen kuva on uniikki. Työpajan aluksi rentoudutaan ja saadaan ohjeet onnistuneen kuvan tekemiseen ja välineiden käyttöön. Ei vaadi aiempaa maalauskokemusta. 

Pidempi maalaustyöpaja voi sisältää useita kuvallisia tehtäviä ja tietoja kuvien merkityksestä ja hoitavasta vaikutuksesta.

Maalauspajan voi toteuttaa myös viini & maalaus -tapahtumana. Talo tarjoaa lasit ja pientä syötävää, omat viinit mukaan!

Paikka: Mielitila-studio, Laippatie, Roihupelto, Helsinki 

 

* MEDITAATIOMAALAUS TAI MEDITAATIOPIIRUSTUS

Kesto: 90 min.- 2h (tarpeittenne ja aikataulujenne mukaan)

Kiinnostaisiko kokeilla täysin uutta tapaa rentoutua, hiljentyä ja maalata? Meditaatiotyöpajassa karkotetaan stressiä ja keskitytään hetkeen. Matka on tärkeämpi kuin lopputulos. Työskentelemme erilaisilla piirustusvälineillä paperille tai maalaten paperille. Ei vaadi aiempaa kokemusta.

Paikka: Meditaatiomaalaus Mielitila-studiolla Roihupellossa. Meditaatiopiirrustus voidaan totetuttaa esimerkiksi neuvotteluhuoneessa tai missä tahansa tilassa, jossa on pöytätilaa jokaiselle.

 

* OSALLISTAVA LUOVUUSLUENTO

Kesto: 30-90 minuuttia tarpeittenne ja aikataulujenne mukaan

Vietä luova, hauska ja rento hetki. Pysähdy hetkeksi. Tunnista ongelmakohdat ja löydä ratkaisuja. Kirkasta yhteistä suuntaa, raivaa luovuuden esteet ja lisää yhteistyökykyä, työhyvinvointia ja innovointitaitoja. Koulutukseen kuuluu innostava luento ja runsaasti yksin ja yhdessä tehtäviä, luovuutta edistäviä harjoituksia, joissa hyödynnetään kuvia ja sanoja. 

Luennot räätälöidään juuri yrityksellesi tai yhteisöllesi sopivaksi. Aiheita muun muassa:

 • Elämää kroonisesti sairaana. Miten taide ja kuvat auttavat joka päivä jaksamaan?
 • Luovuus lisää hyvinvointia. Jokainen on luova. Miten luovuutta saa lisää?
 • Taide hyvinvoinnin lähteenä.
 • Ärsyttääkö? Hyvä. Ärsyttävät ihmiset ovat parhaita henkisiä opettajia. Näin käännät ärsytyksen voimavaraksi.
 • Miten kuvia ja värejä voi hyödyntää arjessa? Mitä suosikkikuvasi ja -värisi kertovat sinusta?
 • Kiire ja stressi luovuuden esteenä. Näin ne selätetään ja muutetaan innostuneisuudeksi!

Pyydä tarjous: krista@mielitila.fi

 

YKSITYISILLE

Hyödynnä vahvuutesi, vahvista osaamistasi ja löydä intohimosi. Kaipaatko selkeämpää suuntaa työhösi tai elämääsi? Haluatko elvyttää käsillä tekemisen taitosi tai löytää vahvuutesi? Valmennuksessa saat koko luovuutesi käyttöösi ja opit uutta itsestäsi. Henkilökohtainen valmennus lähtee liikkeelle asettamalla tavoitteet ja etenee tarpeittesi mukaan. Valmennus koostuu harjoituksista ja keskusteluista.

Mielitilan valmennuksissa hyödynnetään:

 • Taideterapiaa
 • Aito art -maalausopetusta
 • Intuitiivista maalausta ja meditaatiomaalausta
 • Luovuusvalmennusta

Kolmen kerran valmennus 270 e, normaalihinta 285 e (3 x 60 min.) tai 95 e/ 60 min. Ota yhteyttä ja varaa ensimmäinen kerta: krista@mielitila.fi.

Maalausopetus 90 min/kerta/120 e tai 3 x 90 min = 300 e.

 

KATSO LISÄÄ TULEVISTA KURSSEISTA JA YLEISÖLUENNOISTA TAPAHTUMAT-OSIOSTA

Osallistujan palaute luovuuspajasta ja luennosta Tyky-päiviltä:

"Ihan parasta tyky-päivissä ikinä! Juuri tällaista olen kaivannut. Oli mukavaa. Maalaustaidoilla ei ollut merkitystä, vaan itsensä rohkaisulla ja luottamisella. Tästä tuli tosi hyvä mieli."

"Aivan mahtava! Tuli halu aloittaa kotonakin jonkinlainen taiteilu. 10+ arvosanaksi."

"Tällaista tulevinakin tyky-päiväinä. Epäilenpä, että parantaa hyvinvointia enemmän kuin moni fyysinen treeni."

Kuulijan palaute luovuusluennosta:

"Hei Krista. Olin kuuntelemassa luentoasi. Se oli aivan mahtava.Tuli uskomaton tunne: miten vieras ihminen osaakin puhua juuri niistä asioista ja kysymyksistä, joiden vastauksia yritän itselleni selvittää. Väillä täytyi nieleskellä tyhjää, ettei silmänurkka alkanut kostua. Aion seurata uraasi mielenkiinnolla ja kirjasi meni heti ostoslistalle. On hienoa päästä kuuntelemaan ihmistä, jonka esiintyminen on niin luontevaa. - Miia"

"Kävin kuuntelemassa Krista Launosen luentoa, ja tuo nainen on innostava kuin mikä, sen tyylinen, että alle kahdessa tunnissa hän sai minut uskomaan siihen, että olen ihan oikeasti luova. Samaa intoa ja uskoa on Luovuus lähtee käsistä -kirjassa, joka tarkastelee luovuutta monesta näkökulmasta ja esimerkkitarinoiden kautta. Luovuus ja ilo on ihan mieletön asia, ja sen saa tuntea tätä kirjaa lukiessa. Suosittelen!" Katri, goodreads.com-sivustolla

Palautetta Jyväskylän aikuisopiston Luovuudesta hyvinvointia työhön -luennolta:

"Luentosi Jyväskylässä oli paras luento, jossa olen ikinä istunut. Kasvatustieteen maisterina olen istunut monella sellaisella luennolla, jossa mielenkiinto loppuu vartin jälkeen. Nyt pysyin täysin hereillä koko päivän. Kävin myöhemmin pyöräilemässä reilut 20 km hyytävässä säässä. Otin ongelmat mukaan lenkille ohjeesi mukaan ja parin kilometrin jälkeen oli selvät ajatukset. Jalat ratkaisivat ongelmat", Anna-Maria Huuskonen

"Luento oli aivan mahtava. Esiintyjä mitä luontevin: osasi katsoa, milloin kuuntelijat tarvitsivat vaihtelua, ja kertoi esimerkkejä elävästä elämästä. Tehtävät olivat innostavia ja kivoja. Moni kuulemani asia kolahti ja liikutti. Luennon jälkeen tuli paljon oivaltavia ajatuksia mieleen."

"Luennoitsija oli alan ammattilainen ja se näkyi niin ulosannissa kuin asiasisällössä. Olin aivan ällikällä lyöty, kuinka joku voi tartuttaa luovuuden esityksellään ja ammattitaidollaan. Hyvä esimerkki, miten luennon voi parhaillaan hoitaa. Luennoitsija oli kuin mielen yleisavain ja osasi todella käsitellä asioita sekä tieteellisesti että taiteellisella perspektiivilla. Nautin joka hetkestä, vaikka yleensä suhtaudun hieman skeptisesti kaikkeen tällaiseen työhyvinvointihommaan. En ollut vaan ilmeisesti aiemmin kuullut oikeaa ammattilaista."

Palautetta peliyritys Grandcrun workshopista:

"Work-shop sai minut ajattelemaan. Se muistutti, mikä on tärkeää.", "Sutjakka ja selkeä esitys. Mielenkiintoisia oivalluksia varsinkin ei-taiteilijoille.", "Luovuus on iso osa työtäni ja oli hyvä kuulla, miten luovuutta voi lisätä. Esityksen flow oli hieno.", "Konkreettista, hyödyllistä asiaa siitä, mikä luovuuden tiellä on ja mikä auttaa luovuutta. Itsetuntemus-osio tarjosi tuoreen näkökulman aiheeseen.", "Luovuusteema oli mielenkiintoinen ja relevantti. Yhdessä tehty harjoitus oli hauska."

 

 • Logo
  Logo
 • Yläkuva
  Yläkuva